ORGANISATOREN

Frank Jol

Als je door het leven moet met een technische voorziening krijg je vaak te horen wat er allemaal niet meer kan. Wij kijken juist naar wat er wél kan. We zoeken samen naar de beste oplossing, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. Klanten (bij Frank Jol ben je geen patiënt) voelen zich bij ons gehoord en gezien. Onze ideale klant is kritisch, positief en legt de lat hoog. Net als wij!

We kijken niet alleen naar je voorgeschiedenis, maar vooral naar jou. We luisteren, vragen door en zien je als compleet mens. Niet als patiënt. We gaan op zoek naar wat je wilt en kunt. En mikken dan iets hoger. Elke levensfase en elke beperking vraagt om andere hulpmiddelen, en elk hulpmiddel kan weer aangepast worden.

Mentelity Foundation

De Mentelity Foundation van meervoudig Paraympisch kampioen Bibian Mentel zet zich in voor kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke uitdaging. De foundation wil dat kinderen en jongeren de beste versie van zichzelf kunnen worden. Daarom motiveren wij ze om in beweging te komen en hun dromen na te jagen. Hoe groot de eerste stap ook is.

Door middel van verschillende sportevenementen zoals Snowboardlessen, Stranddagen en Sup Events brengen we jongeren weer in beweging en laten we zien wat er allemaal mogelijk is met een lichamelijke uitdaging.

Daarnaast werken wij samen met Frank Jol en zijn team hard aan de ontwikkeling van de JUMP, een nieuwe prothese die sporten, bewegen en spelen makkelijk maakt voor prothesegebruikers.

Team Para Atletiek

Wij zijn Team Para Atletiek. Een steeds groter wordende groep mensen die iedere dag opnieuw grensverleggend bezig zijn. Para-atleten, coaches, fysiotherapeuten, orthopeden, organisatoren, sponsoren en enorm veel supporters. Stuk voor stuk mensen die geloven in ons – en in ons doel.

Het is ons doel om voor iedereen een onuitputtelijke inspiratiebron te zijn. Inspiratie om – dankzij para-atletiek – nieuwe perspectieven te krijgen in je leven. Of het gaat om de eerste stap in je revalidatie of een wereldrecord op de 100m sprint, wij zijn er om het onmogelijke mogelijk te maken.

En dat is niet zomaar een droom. We maken het vandaag de dag al waar. En morgen gaan we weer een stapje verder. Op weg naar de waardering die we met z’n allen verdienen. Op weg naar inclusiviteit in de maatschappij. Op weg naar de onbeperkte vrijheid. Op weg naar Tokyo … and beyond.

Friendship Sports Centre

Onze missie is het leven van mensen met een beperking verrijken door sport in een unieke en stimulerende omgeving.

Sport draagt bij aan conditie, welzijn, sociale verbanden en mentale kracht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen met een beperking nog meer profijt hebben van deze positieve effecten dan valide mensen. Des te wranger is het dat zij vaak op reguliere sportclubs niet terecht kunnen. Een veilige en vertrouwde omgeving waar ze kunnen sporten en sociale contacten kunnen opbouwen is voor hen geen vanzelfsprekendheid.